Waarom winterbanden?

 Alle feiten op een rijtje:

  • Met winterbanden heeft u meer grip op droog en nat wegdek bij lage temperaturen en meer grip op sneeuw en ijs.
  • Omdat de weersomstandigheden in de winter volledig anders zijn dan in de zomer, heeft u speciale winterbanden nodig.
  • In winterse weeromstandigheden kan een winterband de remafstand een flink stuk verkorten. (Als u op een natte weg bij een temperatuur onder de 7 graden remt bij 80 km/uur, bedraagt de remafstand met winterbanden 34 meter en met zomerbanden 40 meter.)
  • Onder de 7 graden Celsius wordt het rubber van een zomerband hard en dus veel minder effectief. (Het rubber van winterbanden is samengesteld uit een rubbermengsel op basis van zeer soepel silicium. Daardoor kan het zich perfect aanpassen aan temperatuurdalingen en zorgt voor maximale grip, ook als het kwik onder de 7 graden Celsius daalt.)
  • Een winterband heeft vijfmaal meer lamellen (kleine inkepingen in het profiel) dan een zomerband voor optimale grip op winterse wegen.
  • Een winterband heeft diepere groeven voor een betere waterafvoer.
  • Een winterband heeft soepeler rubber dat zich aanpast aan alle wegdekken: beijzeld, nat, besneeuwd of droog.

Winterbanden voor uw veiligheid:

Voor uw veiligheid laat u de 4 wielen van uw auto voorzien van winterbanden. Dus niet alleen winterbanden op de vooras laten monteren, waardoor kop-staart aanrijdingen nog steeds te vaak voorkomen. Door winterbanden heeft u minder risico dat de auto van de weg raakt, de auto blijft stabieler tijdens het remmen en u hebt een gelijkmatig gedrag van uw auto.

Lage temperaturen en uw bandenspanning:

Hoe lager de temperatuur, hoe lager de gemeten bandenspanning ten opzichte van de werkelijke bandenspanning. In de winter moet u meer dan ooit regelmatig de bandenspanning controleren, voor uw eigen veiligheid. Om het effect van de lage temperatuur te verminderen en uw winterbanden de bandenspanning mee te geven, moet u de normale bandenspanning of de bandenspanning voor maximale belasting met 0,2 bar (koud) verhogen.

Winterbanden duur? Eigenlijk niet. U doet met 2 paar schoenen ook 2 keer langer dan 1 paar schoenen? Zo werkt het ook met winterbanden. Als u op uw winterbanden rijdt, spaart u uw zomerbanden en anders om. Maar u rijdt wel een stuk veiliger!

Wilt u meer informatie over winterbanden of een advies op Maat? Neem dan contact met ons op!

Afspraak maken?

Bel 035-6560556